קשרי משפחה – גישור ובניית הסכמות

באופן מיוחד הליך הגישור מתאים לפתרון בעיות, משברים ומחלוקות בתחום המשפחה. מדובר במקרים רבים בהם ישנו אינטרס משותף למאמץ להשיב את מערכת היחסים ו/או להפרד בצורה מכובדת ובלא שנגררים להליכים משפטיים כואבים ופוגעים הן בצדדים והן במעגל המשפחתי שמסביב.

מדובר בהליך שבו ניתנת הזדמנות לצדדים לקיים שיח מכבד על מה שחשוב להם, לקבל כלים מעשיים לתקשורת בין אישית, תוך בחינת הצעות יצירתיות שיתנו מענה לצרכיהם והגעה להסכם, לרבות הסכמי ביניים לבעיות דחופות הדורשות הכרעה מהירה.

אתם מוזמנים לפנות אלי כעת לשיחה ראשונית ללא התחייבות.

ערן משה מרגלית.

קשרי משפחה

דוגמאות שונות לגישורים בתחום המשפחה שהתקבלו ב"משכן שלום":

  • גישור בין בני זוג שהיו ביניהם מחלוקות רבות בנושא האחריות של הבעל לדאוג לפרנסה.
  • גישור בין אמא לבן בשנות השלושים, שתקופה ארוכה לא שוחחו ביניהם.

במהלך הגישור הצליחו הצדדים להסביר לצד השני מה הציפיות שלהם מן הקשר, ואלו משקעים מן העבר מעכבים את הקשר. הגישור אפשר שיח ודיון על הסדרה מחודשת של הקשר.

  • גישור בין 'זוג' שעמד להנשא לבירור מידת ההתאמה והסיכוי להקים בית יציב שתשרה בו אהבה.
  • גישור בין אחים במשפחה לגבי צורת הטיפול בהורים המזדקנים.
  • גישור בין אמא לבן שחזר בתשובה. הגישור עסק בפערים השונים שיצר השינוי באורח החיים, ובמוכנות האם ל'שחרור' הבן.
  • גישור בין שני הורים בנושא קבלת החלטות חינוכיות הנוגעות לבחירת מוסד הלימודים המתאים לבת. מהלך הגישור הציף נושאים נוספים שהתברר שהיה צורך לעסוק בהם.

עושים סוף לסכסוכים משפחתיים

אם אתם נמצאים בסכסוך משפחתי כדוגמת חלוקת רכוש, עזבונות, צוואות וירושות, עסק משפחתי- יש לנו פיתרון עבורכם!

הליך ממוקד תוצאות של הרב מרגלית יחד עם עו"ד גלעד קוריניאלדי.

בין הליך גישור להליך טיפולי/ייעוץ פסיכולוגי ומה ערכו של הגישור גם שהולכים לייעוץ

פעמים רבות, במהלך הפניה אלי נשאלתי מה ההבדל בין הליך גישור ובין הליך טיפולי או ייעוצי, במיוחד נשאלתי במקרים של משברים בזוגיות – האם עליהם לפנות לייעוץ זוגי ובמה אוכל לסייע להם בהליך גישור.

התשובה לכך היא שהליך הגישור הינו הליך ממוקד וקצר, מטרתו לייצר דיאלוג, לעסוק בסוגיות המרכזיות בהם יש מחלוקת ולהגיע להבנות והסכמות מעשיות במה שחשוב לצדדים. לעומת זאת, לרוב, הליך נפשי טיפולי – הוא הליך ארוך, הוא הליך שמבקש להעמיק בגורמים שהובילו למצב, הוא הליך שמבקש ליצור שינוי אישיותי וכיו"ב.

יחד עם זאת, אני מאמין כי כל מגשר תורם לצדדים גם מאישיותו וניסיון חייו – לכן פעמים רבות הליך הגישור כולל גם מתן כלים מעשיים לתקשורת בין אישית, וכן מתן 'טיפים' ו'עצות' המשיקות לתחום הטיפולי, וכך זוכים הצדדים בהליך מדוייק וקצר לקבל מענה הן לסוגיות שעלו והן לצאת עם כלים מעשיים שיעזרו להם בהמשך.

בנוסף הניסיון מלמד כי ההליך הטיפולי לא מחליף את הליך הגישור, הן מצד שפעמים והמחלוקת בין הצדדים הינה האם ומי צריך לפנות לגורם טיפולי, והליך הגישור מוביל לבניית הסכמות בנושא. והן מצד שהנושאים וההסכמות שמגיעים אליהם במהלך הגישור יוצרים את הבסיס שמאפשר לכל צד או לשני הצדדים לעבור את התהליך הטיפולי.

אנו במשכן שלום מאמינים בשיתוף פעולה, לכן בעת הצורך אנו מציעים לצדדים לשלב הליך הכולל גם גורם טיפולי ובעת הצורך אנו גם מפנים ומקשרים לאנשי מקצוע, כדוגמת מטפלים מארגון "בקדושה" – מרכז העצמה לחיי משפחה, המאגד בתוכו פסיכולוגים ואנשי מקצוע טיפוליים הפועלים על פי דרכה של תורה.